Vánoční charitativní akce Strom přání

16.12.2016 17:00

Posláním naše výtvarného ateliéru je podpora výtvarné kultury a napomáhání přístupu široké veřejnosti k výtvarnému umění. Uvědomujeme si, že talent a cit pro výtvarné umění je třeba podpořit a rozvíjet, zároveň si uvědomujeme, že ne všechni mají k výtvarné výuce přístup a vhodné prostředí. Rádi bychom v tomto byli nápomocní a pomohli (nejen) talentovaným jedincům na jejich cestě.

Přijďte se zapojit do dobré věci na Vánoční charitativní akci Strom Přání.

 

  • Kde? Výtvarný ateliér Malování kreslení, Balbínova 28, Praha
  • Kdy? pátek 16. 12. 2016 od 16:30
  • Od 17:00 proběhne slavnostní vyhlášení soutěže o nejhezčí vánoční pohlednici a nejoriginálnější vánoční ozdobu
  • událost na facebooku

 

Jak pomoci?

Vykouzelte druhým úsměv na tváři tím, že jim věnujete svůj čas. Pošlete nám do 10. 12. 2016 vánoční ozdobu či vánoční pohlednici. Z pohlednic uspořádáme výstavu v Galerii Malování kreslení, ozdoby pak zkrášlí ateliérový vánoční strom přání.

Vánoční pohlednice bude možné na místě zakoupit a výtěžek poputuje na podporu společnosti Vítej... o.p.s., která provozuje chráněné bydlení pro dospívající a dospělé osoby s autismem a zajišťuje odlehčovací služby pro rodiny osob s autismem.

 

Akce se uskuteční v rámci světového svátku dobrovolnictví a dárcovství #GivingTuesday.

 

Vánoční zdobení ateliérového stromečku pro dobrou věc

 

 

Vánoční ozdoby a pohlednice můžete posílat na adresu:

  • Výtvarný ateliér Malování kreslení
  • Balbínova 28
  • Praha 2, 120 00

 

Vánoční ozdoby i pohlednice mohou být vytvořeny jakoukoli výtvarnou technikou, formát pohlednice je A5 (tedy polovina A4). Soutěžní práce zůstávají majetkem Malování kreslení, z.s.

 

Fotogalerie: Vánoční charitativní akce Strom přání

Vánoční pohlednice 2016

Vánoční ateliér

tisková zpráva: GivingTuesday, 1. listopadu 2016, ČR

GivingTuesday, svátek dárcovství, poprvé také v Česku

 

Letos se vůbec poprvé podařilo prostřednictvím Asociace společenské odpovědnosti uvést mezinárodní svátek dárcovství, takzvaný GivingTuesday, také do České republiky. V úterý 29. listopadu se mohou firmy, neziskové organizace, školy, rodiny či jednotlivci připojit k této dobrovolné dobročinné aktivitě a darovat svou podporu, čas či finanční částku potřebným. Loni se přidalo 71 zemí a v nich přes 45 000 zapojených partnerů s více než 700 000 dárců, díky nimž celková výše darů přesáhla 116 milionů dolarů. V letošním roce se očekává další nárůst dárcovských příspěvků.

 

Myšlenka GivingTuesday vznikla v Americe roku 2012, jejím autorem je Henry Timms, výkonný ředitel respektované kulturní a komunitní instituce 92nd Street Y v New Yorku. „Dárcovské úterý“ navazuje na Den díkuvzdání, který se koná každý čtvrtý čtvrtek v listopadu. Tradičně po něm následuje tzv. Black Friday – Černý pátek a Cyber Monday – Kyberpondělí, dny velkých slev a nakupování. Po těchto svátcích konzumu, přichází již popáté „den dobra“, kdy člověk může udělat něco pro druhé, může něco darovat nebo pomoci svému okolí.

 

Hned v prvním roce dokázalo GivingTuesday oslovit více než 2 500 organizací a lidí napříč USA. Přidali se také velcí hráči jako Google, PayPal, Microsoft, Snapchat nebo H&M, myšlenku podpořil Bill Gates i Barack Obama. Donorské dary dosáhly výše 10,1 milionů dolarů.  Za uplynulých 5 let se počet zapojených zemí zvýšil na loňských 71, partnerů bylo přes 45 000 a jednotlivců nepočítaně. Výše darů vzrostla na 116,7 milionů dolarů.

 

V zemích světa mimo USA není tradice těchto svátků příliš zavedená, přesto se i v nich myšlenka GivingTuesday rychle ujala. „Máme velkou radost, že GivingTuesday přichází i do České republiky, moc se těšíme, jak naše spolupráce poroste. Letos jsme přivítali nové spojence také v zemích jako Chorvatsko, Slovinsko, Rusko a Dominikánská republika. V každém regionu je hnutí jedinečné, ale propojují nás stejné hodnoty,“ uvádí spoluzakladatelka GivingTuesday, Asha Curran. Výkonná ředitelka Asociace společenské odpovědnosti, Lucie Mádlová, přibližuje: „Již před rokem se začaly ke Giving Tuesday v České republice individuálně přidávat mezinárodní firmy i různé neziskové organizace. Začátkem léta jsme proto oslovili vedoucí tým globální kampaně v zakladatelské organizaci 92Y, abychom mohli lokální aktivity podpořit a efektivně koordinovat. Jsme hrdí na to, že můžeme používat značku GivingTuesday v Česku a kampaň tu koordinovat jako národní ambasador.“

 

Také v České republice míra dárcovství meziročně narůstá. Podle Nadace Via objem dobročinných darů roste už řadu let rychleji než český HDP. Poslední dosud zpracovaná data z loňských daňových přiznání ukazují, že jednotlivci darovali celkem 1,7 miliardy korun a že české firmy jsou v současnosti zhruba pětinásobně štědřejší než v roce 2000. Celkem tedy Češi − firmy a jednotlivci − ročně darují okolo 5,2 miliardy korun.

 

Kdo a jak se může zapojit

Myšlenka GivingTuesday se od svého počátku šíří především na sociálních sítích a obecně online prostřednictvím převážně mladých lidí. Otec myšlenky Timms této nové generaci mladých, kteří se chtějí zapojovat a pomáhat, říká „philanthroteens“. Jde o fenomén doby, kdy lidé tráví na sociálních sítích spoustu času, propojují se tu s lidmi podobného smýšlení a daří se zde aktivismu. Iniciativa tak může vzejít od každého jednotlivce a díky síti může být sdílená na celosvětové úrovni. Dobročinným počinům sítě vyloženě fandí.

 

Darem může být věnovaný čas, energie či vlastní úsilí, i kdyby šlo jen o darovaný domácí koláč. Stačí se přihlásit na stránkách www.giving-tuesday.cz, kde se soustředí veškeré darovací aktivity tohoto dne v ČR pod hastagem #GivingTuesdayCZ. Asociace společenské odpovědnosti nabízí komunikační pomoc i propojování jednotlivých aktivit. Smyslem celého hnutí je především přínos všem zúčastněným. Neziskovým organizacím a nadacím přinese jejich účast v GivingTuesday nové dárce. Veřejnost se díky tomu může dozvědět více o dobročinných aktivitách ve svém okolí. Pro firmy je GivingTuesday příležitost, jak myslet jinak. Mohou se propojit s lidmi, kterým poskytují služby, a sdělit jim skvělé příběhy, ale také tím pomohou podpořit aktivity a loajalitu svých zaměstnanců. Coby zapojení se počítá i samotné šíření myšlenky GivingTuesday vlastními kanály.

 

Ke GivingTuesday se v Česku již nyní připojují velké firmy. Mezi nimi je např. nakladatelství Albatros Media, které je hlavním partnerem GivingTuesday v ČR. „Jsme velmi rádi, že můžeme podporovat GivingTuesday, protože šíří myšlenku společenské odpovědnosti, která patří k hlavním hodnotám ve společnosti Albatros Media. S naší nadací podporujeme vzdělávání sociálně znevýhodněných dětí a do těchto aktivit zapojujeme i naše zaměstnance. K příležitosti Giving Tuesday budeme vyhlašovat tři projekty, které celý náš tým vybere a podpoří,“ upřesňuje Silke Horáková z dozorčí rady Albatros Media.

 

GivingTuesday se koná pod Záštitou Velvyslanectví USA v České republice, hlavním partnerem je společnost Albatros Media. GivingTuesday v ČR probíhá ve spolupráci s Nadací Via, Sdružením Via, Asociací veřejně prospěšných organizací ČR a Nadací Neziskovky.cz.

 

Více o aktivitě #GivingTuesdayCZ:

 

Co darovaly velké firmy v minulých letech:

  • H&M: Módní řetězec se spojil s nadací FEED a věnoval více jak 400 000 jídel potřebným.
  • Guggenheim: Namísto zvláštní kampaně nebo velkého daru na Giving Tuesday, společnost věnovala každému svému zaměstnanci 100 dolarů a dala jim možnost vybrat si, jaký konkrétní neziskový projekt darovanými prostředky podpoří.
  • Google: Minulý rok se Google spojil s NGO DonorsChoose a na svou homepage umístil link, prostřednictvím kterého mohli uživatelé darovat peníze na inkluzivní vzdělávání. Google navíc dorovnal vybranou částku 500 000 dolarů na 1 milion dolarů.
  • Niagara University: Studenti a absolventi univerzity vybrali více než 40 kg potravin pro sociálně znevýhodněné.
  • The Guardian: Guardian US daroval veškerý marketingový prostor na svých stránkách šesti neziskovým organizacím, které se zaměřují na pomoc lidem postiženým globální uprchlickou krizí. Zároveň vyzval své čtenáře k aktivní podpoře GivingTuesday.

 

 

Vánoční soutěž o nejhezčí pohlednici

 

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

  Unikátní umělecký večer - spojení kreslení a malování se sklenkou vína... Lekce Malování aktu se sklenkou vína je nevšedním zážitkem nejen pro začátečníky, kteří teprve pronikají do tajů kresby a malby. Pojďte s námi odhodit stud a zkusit si nakreslit první figuru v životě. Čeká...
„Máte doma krásný starý obraz a rádi byste o něj dobře pečovali?  Našli jste na půdě skvost či Vás prostě zajímá, jak bychom se měli starat o obrazy sami doma“   V rámci jednodenního kurzu restaurování z Vás restaurátory neuděláme, tento obor se studuje několik let a vyžaduje dlouholetou...
  "Pojďte s námi vstoupit do magického světa vytváření mandaly... Věnujte čas sobě, svému obrazu a užijte si s námi příjemné chvíle v ateliéru. Vstupujete do důležité části svého života a chcete ji opečovat rituálem malování mandaly? Malujte jen tak a nechte věci, ať se dějí samy..." V rámci...
  Stínování je jedna ze základních věcí, které by měl člověk zvládat, pokud se věnuje kresbě či malbě, přesto řadě lidí činí značné potíže. V rámci workshopu se tedy zaměříme na tuto oblast přednostně, před ostatními prvky kresby. Na začátek si řekneme pár věcí o vlastnostech světla, jaký je...
  Kurz Umělecký pastel je vhodný i pro úplné začátečníky, i pro děti od 10 let, které vydrží několik hodin tvořit   V rámci kurzu se účastníci seznámí prakticky se suchými uměleckými pastely, a teoreticky s olejovými a mastnými pastely. Suchým pastelem se...
Malování venku pod širým nebem a spojení s technikou akvarelu zaručuje nádherně strávený den v parku s barvami. Budeme malovat přírodu, pokusíme se přenést na speciální akvarelový papír její barvy, emoce, náladu okamžiku. Děti jsou ve své bezprostřednosti přímo předurčeni k práci s barvami, které...
  Máte chuť si vyzkoušet jednu z nejstarších dochovaných tvůrčích činností lidí? Chcete v sobě objevit schopnosti zobrazení krásy lidského těla? Chcete umět nakreslit zručně a správně proporce lidského těla? Lekce v uměleckém atelieru je určena komukoli, kdo má zájem poodkrýt každičký aspekt...
  V rámci kurzu Olejomalby pro začátečníky se každý účastník seznámí s podklady a podložkami pro olejomalbu, seznámí se se základními principy klasické a moderní olejomalby. Naučíme se přenášet předlohu na plátno, seznámíte se s pojmy jako je podmalba, imprimitura či malba ala prima....
  První krůček do světa barev - pro úplné začátečníky - věnujte si dárek na celý život, naučte se s námi kreslit a malovat!   Kurz První krůček do světa barev Vám pomůže znovuobjevit schopnost kreslení a malování, kterou jsme měli jako děti. Cílem kurzu není z Vás během jednoho dne...
  Rádi byste prosvítili svůj byt něčím originálním? Máte v hlavě obraz, ale neumíte malovat? Pojďte si ho k nám vyskládat z mozaiky!   Umělecké workshopy MOZAIKY pod vedením akademické sochařky nabízí jedinečnou možnost vyzkoušet si různé techniky mozaik. Každé setkání je...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)