Podzimní rozhovor s Hanou Žanetou Fleknovou

13.10.2016 11:06

 


Moc zdravím, pomalu přišel podzim, tady napadla mě otázka, jaké bylo léto?

Léto bylo krásné, tvůrčí a pestré. Společně s rodinou jsme navštěvovali báječný dětský tábor Ihaháček, kde jsem měla možnost vést výtvarné workshopy pro děti. Zažila jsem tam krásné chvíle a nechala se udivovat dětskou tvořivostí. Setkávání s dětmi jsou vždy podnětná a plná nečekaných zážitků.
Ráda také vzpomínám na letní sázavský plenér, kde jsme také byli s celou rodinou. Na místo, kde se plenér odehrává jezdím ráda – je tam velice příjemná, klidná energie a atmosféra. A pokud se sejdou milí lidé (jako tomu bylo na letošním plenéru i dalších ateliérových akcích), prožívám tam příjemnou dovolenou. Však se podívejte na fotografie, hovoří samy za sebe. :-)


Kdyby se splnily Tvoje profesní sny, co by to mělo být?

Nemohu říci, že bych měla profesní sny. Jsem nesmírně vděčná, že mě moje práce baví a naplňuje. Zažívám inspirativní setkání, otevírají se mi nečekané možnosti a přichází zajímavé příležitosti. Svoje tvůrčí uplatnění neberu jako samozřejmost. Naopak děkuji za každou zkušenost a každou chvíli, kdy mohu fotografovat, vést výtvarné kurzy, nebo se věnovat vlastní volné tvorbě.

 

Jsi lektorem v ateliéru Malování a kreslení, jací se na zimní semestr sešli účastníci?

Na moje kurzy, tematicky zaměřené na vytváření mandal, chodí především ženy. Při společné tvorbě vzniká příjemná ženská energie a pracujeme v atmosféře sdílení. Nejinak je tomu i u podzimních kurzů (vedu jeden semestrální kurz a několik workshopů). Studentky mají správný tvůrčí elán a odvahu. Kdo se bojí, nesmí do vesmíru… a totéž platí i u malování. Stačí udělat ten první krok!

 

Naším mottem je, že s námi se naučí malovat opravdu každý, jsou Tvé lekce určeny opravdu i pro úplné začátečníky?

Nepochybně. Na mé lekce chodí většina naprostých začátečníků. Jsem velmi poctěná tím, že je mohu doprovázet při tvorbě jejich často prvního obrazu nebo kresby. Často jen v údivu hledím na krásné mandaly, které na kurzech vznikají. Těší mě, když mají studenti ze své práce a jejího výsledku radost.


Je nějaký moment, který Tě v ateliéru během výuky pobavil?

Užívám si každou lekci, každý moment strávený v ateliéru. Čas strávený společně se studenty mě velmi baví a vlastně jsem to já, kdo odchází obohacen a nabit novou energií. Všem studentům za to děkuji!

PS: na tu správnou „veselou historku z natáčení“ si počkejte do příště. :-)

 

 

 

 

 

 


 

Fotogalerie: Podzimní rozhovor s Hanou Žanetou Fleknovou

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

  Tento kurz se vyučuje formou navazujích cvičení inspirovaných dle metody Kreslení pravou mozkovou hemisférou autorky Betty Edwards, nejedná se o klasickou výuku kresby a malby portrétu dle živého modelu, nicméně jednotlivé části cvičení a poznatky v nich zmiňované, můžete...
  Kurz tušové malby je připraven pro malíře, kteří se zajímají o výtvarná díla jako o myšlenku, způsob vyjádření, rukopis nebo jako artikulaci těla. Technika tušové malby je známa již v podobě prosté konturované malby - egyptské malby, které tvůrci zaznamenávali tuší štětcem z rákosu...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)