Nový online kurz Jirky Housky: Jak na malbu, alchymie míchání barev, stavba obrazu

21.04.2021 08:22

Nový online kurz Jirky Housky: Jak na malbu, alchymie míchání barev, stavba obrazu

"Pusťte se do malování pod vedením akademického malíře Jirky Housky
- nyní nově v online kurzu v pohodlí Vašeho domova a s unikátní vysoce kvalitní zpětnou vazbou lektora! Jirka Vám pomůže se v tomto kurzu dostat přes neuralgický bod přechodu od kresby k malbě a vypořádat se s barvami"

Kurz vede MgA. Jirka Houska, který studoval na Akademii výtvarných umění v Praze v ateliéru prof. Zdeňka Berana. Je to malíř s velkým žánrovým rozpětím, od realistických portrétů a krajin, přes rekonstrukce podob záhadných zvířat až po zcela volné fantasijní malby skřítků, či lesních duchů. Dokáže se tedy vcítit do rozličných preferencí jednotlivých účastníků.
Kurz Vám pomůže vyřešit náročný přechod od kresby k malbě, použití barev, postupy v malbě a budování obrazu. Což je téma, které podle ohlasů z minulých Jirkových kurzů mezi studenty hodně rezonuje a je k němu hodně dotazů. Máte nyní jedinečnou příležitost zjistit jak zachází s barvami Jirka, poradí Vám mnohé fígle a věci, na které byste si jinak přicházeli dlouhou cestou pokusu a omylu. 

 

  • Kdy? kurz má 5 lekcí, které sledujete ve Vámi preferovaný čas
  • Kdy začínáme? První video zašleme 5.5.2021, poslední díl 2.6.2021
  • Kde? Kurz probíhá formou videí a konzultací
  • Kolik?  členský příspěvek A - 2000 Kč
  • Přihláška? Rezervujte si své místo včas na emailu info@malovanikresleni.cz, telefonicky na 777 422 022 nebo pomocí přihláškového formuláře níže.


Obsah lekcí:
1.díl: Teorie barev, výběr předlohy
2.díl: Vztah podkresby a malby, jak působí barvy v různých částech obrazu,  barevná kompozice + komentáře k zaslaným předlohám
3.díl: Míchání barev + komentáře k rozmalovaným obrazům
4.díl: Jak dokončit obraz + Komentáře k rozmalovaným obrazům
5.díl: Komentáře k dokončeným obrazům


Pozn: Případný nákup pomůcek lze do domluvě ve výdejovém okénku našeho ateliéru v Balbínově ulici, popř. zašleme poštou.
 

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)