Online Kurz kresby a malby pro děti

05.01.2021 17:19

ONLINE Kurz kresby a malby  je určen pro děti a mládež. Kurz je určen pro začátečníky, mírně pokročilé i pokročilé studenty.

Náplň kurzu je zaměřena na základy kresby a malby, navazující na tradiční pojetí výuky studiem podle skutečnosti a volné tvorby, která vychází z vlastní představivosti. Během kurzu jsou studenti seznámeni se základními výtvarnými technikami a tématy. Děti se učí poznávat základy stavby obrazu, kompozici, barevnou skladbu, s cílem dosažení výtvarného výrazu. Současně se seznamuje s uměleckou vědou, snažíme se nahlédnout do vývoje výtvarného umění a nabádáme ke snaze navázat na aktuální výtvarné tendence.

  • Kdy? 8 lekcí, video si pouštíte ve Vámi preferovaný čas
  • Kolik?  členský příspěvek C, (2400 Kč, 8 lekcí)
  • Přihláška? Rezervujte si své místo včas na emailu info@malovanikresleni.cz, telefonicky na 777 422 022 nebo pomocí přihláškového formuláře.

PŘIHLÁŠKA - STAŇTE SE ČLENY ATELIÉRU MALOVÁNÍ A KRESLENÍ JEŠTĚ DNES! Online Kresba a malba pro děti

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami účasti na akcích spolku a zpracováním osobních údajů.

Jako ateliér dbáme na pečlivý výběr našich lektorů, klademe důraz na vlastní uměleckou činnost lektorů, zároveň přijímáme lektory empatické, inteligentní a s pozitivním přístupem nejen k malování a kreslení. Vztah učitel a žák je základ, na kterém stavíme. Věříme, že příjemná tvůrčí atmosféra v atelieru je důležitým prvkem, který přispívá k probouzení Vaší kreativity. Charakter složení předmětů a zaměření se řídí podle individuálního uměleckého programu vedoucího lektora, naši lektoři jsou výrazné osobnosti a čas strávený po jejich boku může být pro Vás velmi inspirativní.

Náš ateliér nabízí odpolední kurzy pro nejmenší ve formě výtvarné školičky. Výuka v kurzech je individuálně přizpůsobována věku, zálibám a pokročilosti každého žáčka. Hravou formou projdeme základní výtvarné techniky, nesnažíme se žáka násilně formovat, spíše ukazujeme cesty, po kterých je možno se vydat... Ze zkušenosti víme, že výuka těch nejmenších dětí vyžaduje od lektorů spíše empatické zapojení se do hry než cokoli jiného, pečlivě dbáme na osobní přístup ke každému žáčkovi a jeho výtvarným cílům.

Výukový program vychází z principu klasického akademického pojetí výuky výtvarna, kresby a malby. Dbáme na to, aby děti, které k nám do ateliéru chodí, se seznamovaly s klasickými tématy jako kresba zátiší (perspektiva, proporce, kompozice, stínování, šrafování), kresba architektonického prostoru (vnímání a vyjádření prostoru), kresba portrétu, figurální kresba. Postupně se zabývá malbou (teorie barev, míchání barev, nanášení barev a jejich vzájemné působení, symbolika), prohlubujeme schopnost vnímání barev v rámci obrazu jako celku, učíme děti vytvářet si vlastní výtvarná zadání (např. při vytváření sérií obrazů na vlastní téma).

Vítáme jakoukoli průběžnou konzultaci během studia, ať už ze strany rodičů či samotného žáka. Samozřejmostí je pro nás možnost přítomnosti rodičů u menších dětí během první lekce.

Učíme děti vlastní tvůrčí samostatnosti, pomáháme jim získat dostatečné odborné znalosti, aby se malování a kresbě mohly plynule začít věnovat na profesionální úrovni. Připravujeme děti na přijímací zkoušky uměleckých škol (75% přijatých uchazečů).

 

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)