Malířský plenér s Jirkou Houskou u řeky Sázavy!

08.07.2021 14:00


 

"Jste trochu unavení, bez inspirace a nových podnětů? Rádi byste někame "vypadli"?
Láká Vás malovat a kreslit přímo v přírodě? Rádi byste si užili příjemný čas naplněný malováním, malováním a zase malováním?
Odhoďte na chvíli své každodenní starosti a pojďte se s námi pustit do příjemné práce!"

 

Letní výtvarná dílna - "malířský plenér" - nás zavede krok za krokem po cestě k realizaci Vámi vysněného obrazu. V rámci malířského plenéru se seznámíme se základními výtvarnými technikami (kresba tužkou, uhlem, rudkou, pastelem). Jednotlivé techniky podrobně probereme a na praktických příkladech si ukážeme výhody jednotlivých materiálů, podkladů a postupů kresby. Postupně přejdeme přes lavírovanou kresbu a akvarel k malbě (olejovými nebo akrylovými barvami na plátno). Nevyhneme se ani složitějším úkolům jako napínání a příprava malířského  plátna, seznámíme se s termíny jako kompozice obrazu, perspektiva, prostor, teorie barev. Seznámíme se s podmalbami a lazurní malbou, vyzkoušíme si malbu ala prima.
Tématem bude krajina, cílem bude praktickými kroky dojít ke schopnosti zobrazit viděné, naučit se dívat. Malířský kurz bude probíhat přímo v plenéru, nebo v místním ateliéru (podle počasí a nálady). Kurz vedou zkušení lektoři - akademičtí malíři.

 

  • Kde? Sázava, Centrum Amudarja
  • Co je zahrnuto v ceně? výukový program vedený zkušenými lektory ateliéru Malování kreslení
  • Co není zahrnuto? doprava, stravování (k dispozici jsou kuchyňka), výtvarné pomůcky
  • Více o malířském plenéru zde

 

 

 

 

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

Pojeďte s námi vlakem do přírody a za historií - poznáme různé umělecké styly, nakreslíme hrady, zámky, kláštery v krajině, naučíme se skicovat architekturu, uděláme si piknik v přírodě, a po pěti dnech a pěti plenérech uspořádáme z prací vernisáž. 5 dní, 5 plenérů, plné desky výkresů (vhodné i do...
  Prázdninový malířský příměstský tábor je určen pro děti od 5 let a mládež. Kurz je určen pro začátečníky, mírně pokročilé i pokročilé studenty, náplň kurzu je možno po dohodě s lektory individuálně upravovat. Část programu probíhá ve venkovních prostorách formou plenéru. Kurz je možno...

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)