Výstava: Únor pro Krtka - 1. 2. 2019 od 16:00

01.02.2019 16:00

Srdečně vás zveme do Galerie Malování kreslení v Praze na Vinohradech, kde bude od 1. 2. 2019 do 28. 2. 2019 probíhat výstava obrazů Saši Dědovské a básní Josefa Kosejka. Výstava je prodejní, celý výtěžek bude předán Nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek, který zprostředkovává podporu rodinám dětí trpících rakovinou.

  • Galerie Malování kreslení, Balbínova 28, Praha 2
  • vernisáž se koná v pátek 1. 2. 2019 od 16:00 - hudba a pití zajištěno
  • účinkují Honza Váňa a Karolína Dědovská
  • vstupné dobrovolné (bude věnováno Nadačnímu fondu Krtek)


Vážíme si těch z Vás, kteří přijdou, nebo se rozhodnou věnovat prostředky pro NF Krtek.Těšíme se na viděnou.

Únor pro Krtka

Výstava se jménem Únor pro Krtka je prvotně určená pro dobročinné účely. Přičemž na vernisáži bylo možné přispět drobnými finančními dary a vystavené obrazy je možné po dobu celého února odkoupit. Celý výtěžek bude věnován Nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek.

 Autorkou obrazů je Alexandra Dědovská a autorem básní Josef Kosejk. Obrazy jsou zaměřeny na podoby lidských vlastností a charakterů, se kterými autorka měla možnost přijít do styku. Obličej o člověku velmi vypovídá, nebo jsou zde zapsány důležité vlastnosti, momenty, stav zdraví i historie člověka. Z tohoto důvodu považuje autorka výjev obličejů za klíčový a rozhodla se takto pojmout celou výstavu. Tvorba trvá po dobu několika let, ale až v posledních cca třech letech začaly obrazy dostávat zcela jiný ráz. Krajinky či jiná tvorba nejsou autorce tak blízké. V průběhu let se pokoušela tvořit i obrazy s jinými náměty, ale sama jim nepřikládá takovou úlohu jako těmto. Každý obraz je jiný a v daném prostředí, pro daného člověka má určitě svůj význam.

Obrazy jsou odraz našeho světa, tak jak ho vidíme v jiném světě. V našem. Je to jedinečná věc, je možné vyjádřit pohled na člověka, jehož svět je nám skrytý. A zároveň vyjadřujeme svůj svět, svůj pohled. Odhaluje se víc ten, kdo tvoří, než ten kdo na obrazu fakticky je.

Autorka tvoří bez odborné průpravy. Malování a kreslení jí baví, ale kreslí pouze rekreačně. Jednou by chtěla pracovat v pomáhajících profesích. Tato výstava je spojením příjemného s užitečným, kdy se řada lidí přijde pobavit s možností přispět na dobrou věc.

Josef Kosejk tvoří téměř neustále. Vždy, když ho napadne rým, neobvyklá myšlenka nebo se setká se zajímavým člověkem. Má tendence si vše zaznamenat a tvořit. Sám říká, že většina z jeho básní byla vytvořena pod notnou dávkou alkoholu. A ano, Pepíno totiž rád vyhledává lidi v putikách, navazuje řeč a pak si vše skládá dohromady. Jeho básně jsou odrazem životních situací a pohledů, o které se chce podělit i v brožurce “Zlom“.

Všem zúčastněným patří velký dík!

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

Nebyly nalezeny žádné záznamy.

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)