Výstava - Tim Burton

09.02.2014 11:33

Tim Burton bude mít výstavu v Praze!

Galerie hlavního města Prahy připravuje úžasnou výstavu filmového výtvarníka Tima Burtona. Nenechte si jí ujít od 28. 3. do 3. 8. - v domě u Kamenného zvonu!

Tim Burton

Celý článek zde...

Tim Burton nastartoval svojí kariéru v ateliérech Walta Disneyho, kde zpočátku kreslil postavičky pro film Liška a pes. Brzy ale začal točit vlastní filmy a vytvořil si nezaměnitelný styl surrealistických hororových pohádek. Jeho první filmy v 80. letech byly černobílé, animované nebo loutkové. Tyto strašidelné pohádky byly sice obdivované, ale zpočátku neuznávané zrovna za vhodné, a tak většina zmizela z Disneyho archivu. Později se ale Burtonovi podařilo natočit komerčně úspěšné filmy Beetlejuice a Batman, a tak brzy získal možnosti a prostor pro natočení známých filmů jako Střihoruký Edward, Planeta opic a dalších.
Můžeme se těšit na jedinečnou výstavu, kde uvidíme mnoho z Burtonovy tvorby; několik set kreseb, skici, sochařské instalace, fotografie, kostýmy, obrazy, loutky... Budeme mít možnost se ponořit do Burtonovského ponuře groteskního světa, prohlédnout si největší archiv jeho animovaných projektů a experimentů a prozkoumat jeho inspirační zdroje.  Celou expozici bude doprovázet zajímavá hudba, k dispozici bude dokonce relaxační zóna, kde bude možné každý den shlédnout některý z jeho filmů.

Burton 2Burton 3Burton 4

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

  Tento kurz se vyučuje formou navazujích cvičení inspirovaných dle metody Kreslení pravou mozkovou hemisférou autorky Betty Edwards, nejedná se o klasickou výuku kresby a malby portrétu dle živého modelu, nicméně jednotlivé části cvičení a poznatky v nich zmiňované, můžete...
  Kurz tušové malby je připraven pro malíře, kteří se zajímají o výtvarná díla jako o myšlenku, způsob vyjádření, rukopis nebo jako artikulaci těla. Technika tušové malby je známa již v podobě prosté konturované malby - egyptské malby, které tvůrci zaznamenávali tuší štětcem z rákosu...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)