Výstava: Marie Nižnanska Smrčková - Mandaly - 6. 10. 2018 Galerie Malování kreslení

06.10.2018 15:00

Srdečně Vás zveme na vernisáž výstavy Marie Nižnanské (Smrčkové), která se bude konat v sobotu 6. 10. 2018 od 15:00 v Galerii Malování kreslení.

  • Kde? Galerie Malování kreslení, Balbínova 28, Praha 2
  • vernisáž: sobota 6. 10. 2018 od 15:00
  • výstava: 6. 10. - 31. 10. 2018
 
Těšíme se na setkání.

 

Marie Nižnanská - Mandala

 

"Jmenuji se Marie Nižnanská /Smrčková/. Pocházím z malé vesnice u Karlových Varů, jménem Krajková. Je mi 63 let a jsem již v důchodu. Malovat jsem začala před 3 lety, jednoduchými mandalami. Postupem času jsem přišla k tzv. mandalovým obrazům, jak je nazývám já. V poslední době inklinuji také k abstrakci. Přitahuje mě mystično, duchovno a vesmír. Převážně maluji centrofixy a v poslední době i kombinovanou technikou (aquarelové pastelky a akrylové barvy).
K mandalám mě přitahuje právě ta mystika. Nepoužívám žádné šablony, všechno vychází z mé fantazie. Z pomůcek používám pouze kružítko, gumu, tužku a barvy. Mandaly mají velký léčebný potenciál, které používal už psycholog C.G. Jung. Snažím se, aby z mých obrazů vyzařovala pohoda, klid a harmonie.
"

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

  Tento kurz se vyučuje formou navazujích cvičení inspirovaných dle metody Kreslení pravou mozkovou hemisférou autorky Betty Edwards, nejedná se o klasickou výuku kresby a malby portrétu dle živého modelu, nicméně jednotlivé části cvičení a poznatky v nich zmiňované, můžete...
  Kurz tušové malby je připraven pro malíře, kteří se zajímají o výtvarná díla jako o myšlenku, způsob vyjádření, rukopis nebo jako artikulaci těla. Technika tušové malby je známa již v podobě prosté konturované malby - egyptské malby, které tvůrci zaznamenávali tuší štětcem z rákosu...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)