Umělcův deník - Umělcova cesta - připravujeme pro Vás nový kurz

06.07.2013 19:23

 

Inspirací skvělu motivační knihou Umělcova cesta od Julie Cameron jsme se rozhodli připravit seminář vzájemných setkávání zaměřených na rozvoj vlastní kreativity, tvůrčího potenciálu, či chcete-li vlastní cestě do světa umění a tvořivosti jako takové.

 

Hlavní záměrem kurzu Renaty Drábkové Umělcův deník  je každodenní kreslení, malování, skicování, načrtávání,....deníku.

Od nejjednodušší formy, kdy mezi kávou a croissantem uslyšíme ,,HEURÉKA" a črtneme druhou rukou pár nesourodých čar, až po prokreslený skicář s předem připraveným scénářem. Obojí je správně. Každá cesta k otevření kreativitě a novým možnostem je jedinečná. V pravidelnosti je síla a nebojte se bludného kruhu stereotypu, ale věřte, že Vaše tvořivost roste ve spirále. Mimochodem je to vyzkoušené staletími a miliony lidí co pravidelnost ať v psaní, kreslení či meditaci zažili. Je mnoho cest, práce se záměrem, pravidelné dodržování hodiny tvorby, cesta TAO, čekání na inspirační zdroj, předem připravený harmonogram, formát stránek, médium, délka soustředění. V tomto kurzu bude na Vás jak se rozhodnete, čemu dáte přednost.

 

Jaké jsou základní principy rozvoje kreativity - aneb co se naučíme v  Kurzu Umělcův deník ?

  • kreativita je přirozený životní řád, život je energie, čistá tvůrčí energie
  • každý z nás má přístup ke své kreativitě, cesta k rozvíjení naší kreativity je přirozeným plynutím
  • naše sny, tvůrčí touhy - budou postupně realizovány
  • nikdy není pozdě , abyste začali pracovat na své kreativitě
  • nový proud energie se zobrazí ve všech částech Vašeho života

 

...zobrazit celý článek Umělcova cesta

Umělcova cesta je něco jako transformační proces,  transformační proces, který napomůže odblokování našeho "kritika" či cenzroa, který nám říká neumíš, nemůžeš, nejde Ti to... Putování po umělcově cestě otevírá brány naší tvořivosti a vede nás jako průvodce silným proudem naší kreativity.

 

Kniha "Umělcova cesta" nabízí návod k možné duchovní cestě, provádí nás postupně konrétními úkoly a  jednotlivými týdny k naší vlastní vyšší kreativitě, otevírá nám oči a volá po nás jako po umělcích našeho života. Tuto vzrušující metodu lze využít lze dle autorky Julii Cameron využít k postupnému odstraňování tvůrčích bloků v jakékoli umělecké činnosti. Ať jste malíř, spisovatel, manažerka, lékařka či právník, i Vy se můžete po umělcově cestě vydat. Bez ohledu na Váš věk, životní dráhu, povolání či koníček - nikdy není pozdě, abyste začali pracovat na své kreativitě.

 

Tvořivost patří k naší přirozeností, různé bloky a zábrany, jako strach, nedostatek sebedůvěry, žárlivost či pocit viny, jsou pouze nepřirozenou překážkou našeho vyjadřování. Jsme stvořeni a proto každý z nás umí tvořit a kreativně se projevovat, to je základem našeho vesmíru.

 

Naším úkolem je proukoumat naše nadání, začít mít rád svůj čas strávený tvořením, vážit si své práce, přijmout sebe sama jako umělce. Možná se Vám to bude zdát až příliš jednoduché - metoda spočívá v tom, každé ráno psát tzv. ranní stránky. Je to ještě jednodušší, než si myslíte - každé ráno napište tři stránky textu. Nepřemýšlejte - o čem psát, proč psát, jak psát - prostě pište, jakýmsi intuitivním způsobem, automaticky. Vezměte si tři volné listy papíru a pište tak, jak to přijde. Tento úkol, který je v principu jednoduchý a všude proveditelný, vede k rozvoji naší intutice, uvědomování si vlastních snů a uvidíte, věci se začnou dít...
Metoda umělcovy cesty nás učí, abychom se stali umělci ve všem, co děláme. Po umělcově cestě se vydávají jak lidé, jejichž profese je umělecká - malíři, spisovatelé, básníci, herci... ale rozvoj kreativity má mnohem širší přesah - lze na něj nahlížet jako na cestu k celkovému vnitřímu růstu, osobnímu rozvoji, cestě každého z nás.  

Začněte psát stránky a zkuste to, možná se věci začnou dít tak nějak mimochodem - magické shody okolností a synchronicity vstoupí do Vašeho života - náhodou se ocitnete na vernisáži výstavy, náhodou Vám přijde pozvánka na seminář či zcela "náhodou" Vám padne do oka v knihkupectví zajímavá kniha... Váš život či Vaše pozorování Vašeho života se stane bohatší, hra Vás bude bavit a budete cítit radost a energii.


Umělcova cesta je cesta sebepoznání skrze umění, tvoření, psaní, malování a kreslení. A protože jsme ve výtvarném ateliéru, obklopeni umělci, tato cesta nás zaujala. Pokud se vydáte po této cestě, snad Vás čeká spousta hezkých zážitků. Cílem je, aby se nám postupně otevíraly oči, abychom svět vnímali "umělecky", vychutnávali si cestu tramvají do práce, abychom si přestali říkat, že nemůžeme dělat to, co nás baví, a vymlouvat se, že nemáme příležitosti. Postupné otevírání bran naší tvořivosti, nás může provést do nových dimenzí našeho života, začneme si prostě více užívat přítomného okamžiku, barvy bude barevnější a jídlo voňavější... Právě nyní se zastavte a rozhlédněte kolem sebe, nežijete na krásném místě? Předměty kolem Vás jsou inspirující a patří k Vám? Díky umělcově cestě se stanete pro sebe vzácným, přestanete zanedbávat svoje koníčky, inspirace k Vám bude přicházet a Vy najdete cestu své vlastní realizace. Nechte se strhnout pojďte s námi najít právě ten Váš jedinečný způsob umělcovy cesty...

 

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

Nebyly nalezeny žádné záznamy.

"Pokud budete pracovat s nástroji uvedenými v této knize, když budete plnit týdenní úkoly, uvedete do chodu mnoho změn. Nejdůležitější z těchto změn bude to, že se uvede do pohybu synchronicita:  my se měníme a vesmír tuto změnu prohlubuje a rozšiřuje. Mám na tohle jedno neuctivé úsloví, které jsem si nalepila na psací stůl: "Vyskoč, a síť se objeví."

 

"Když se vydáme na cestu tvůrčího ozdravění, zahájíme proces, při kterém se stahujeme ze života, jaký známe. Stažení se je jen jiný výraz pro odtažitost či nezúčastněnost, které jsou charakteristické pro systematickou práci s veškerými meditačními praktikami.
Mnozí zjišťujeme, že jsme svou tvůrčí energii vyplýtvali, protože jsme ji nepřiměřeně investovali do životů, nadějí, snů a plánů jiných. Jejich životy zatemnily a vykolejily životy naše. Tím, jak se stahujeme, upevňujeme své vnitřní jádro, nabýváme větší schopnosti formulovat své vlastní meze, sny i autentické cíle. Naše osobní pružnost se zvyšuje, zatímco naše poddajnost vůči vrtochům druhých se snižuje. Zažíváme silnější pocit nezávislosti a širokých možností."

 

 

Přihlášení na seminář Umělcův deník

Vyplňte prosím níže uvedené údaje:

 

 

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

Nebyly nalezeny žádné záznamy.

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)