Téma týdne - MÓDA - 3D tisk

29.03.2014 14:19

Pomocí nejmodernější technologie - 3D tisku, už je možné vytisknout všechno možné, od částí raket, jídla, domů, po lidské orgány. Tiskárna tohoto typu funguje na principu postupného vrstvení materiálu, rozdrceného na prášek. Proč tedy tuto technologii nevyužít také pro nové možnosti v módě!

3D tisk - šaty

Celý článek zde...

Například holandská módní návrhářka Iris van Herpen takto "ušila" celou kolekci s názvem Wilderness Embodied. Inspirovala se divočinou - zkombinovala tedy přírodní motivy i materiály s touto nejmodernější technologií. Pomocí tiskárny vytvarovala límce z křemíku, šaty z peří a magnetické boty, které vypadají jako kořeny stromů. Podívejte se také na kosmické černé šaty ozdobené krystaly od Swarovského, které firma Shapeways ušila, nebo tedy spíš vytiskla, přesně na míru pro americkou herečku Ditu von Teese.

V Čechách se této technice věnuje mladá designérka Pavla Podsedníková. Vytváří extravagantní boty, které už si objednala dokonce zpěvačka Lady Gaga. Její koncept spočívá v tom, že díky digitaliaci je možné zhotovit boty pro každého úplně přesně na míru, proto kolekci nazvala Intant shoe - instantní bota. Zatímco dílo Podsedníkové bohužel ještě není reálně k sehnání, 3D šperky české značky Blueberries si už lze zakoupit.  Designéři Markéta Richterová a Zbyněk Krulich tvoří náušnice - kapky, karbonové náramky nebo krystalické šperky v zářivých barvách.

3D tisk šaty 13D tisk šaty 23D tisk šaty 33D tisk boty3D tisk boty 23D tisk boty 33D tisk šperky3D tisk šperky 2

 

 

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

  Tento kurz se vyučuje formou navazujích cvičení inspirovaných dle metody Kreslení pravou mozkovou hemisférou autorky Betty Edwards, nejedná se o klasickou výuku kresby a malby portrétu dle živého modelu, nicméně jednotlivé části cvičení a poznatky v nich zmiňované, můžete...
  Kurz tušové malby je připraven pro malíře, kteří se zajímají o výtvarná díla jako o myšlenku, způsob vyjádření, rukopis nebo jako artikulaci těla. Technika tušové malby je známa již v podobě prosté konturované malby - egyptské malby, které tvůrci zaznamenávali tuší štětcem z rákosu...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)