Ředitelka ateliéru Malování kreslení Nina Mainerová obdržela medaili MŠMT

01.04.2016 16:41

 


Ředitelka ateliéru Malování kreslení a zakladatelka společnosti Kurzy malování a kreslení, architektka a podnikatelka v řadě kulturních a společenských aktivit Ing. Arch. Nina Hedwic Mainerová převzala při slavnostním aktu v Senátu Parlamentu České republiky  Medaili II. stupně  Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy medaili MŠMT za příkladnou pedagogickou práci.


Ing. Arch. Nina Hedwic Mainerová vystudovala FA ČVUT v Praze. Umění je její celoživotní vášní. Původně založila ateliér Malování kreslení v Praze jako samostatný prostor pro malbu, kresbu a sochu, postupně se k němu přidávaly jednotlivé pobočky i mimo hlavní město. Jmenovitě v Brně, Plzni, Ostravě, Pardubicích, Ostravě a ve Slaném. V současné podobě fungují jako ateliéry pro veřejnost, kde kvalifikovaní lektoři nabízejí rozličné druhy výtvarných kurzů pro zájemce z řad dětí i dospělých. Krom svých dosavadních aktivit plánuje ředitelka Ing. Arch. Nina Hedwic Mainerová v budoucnu založit vlastní vysokou uměleckou školu.


Získaného ocenění si velice váží. Cenu si přišla vyzvednout do Senátu Parlamentu České republiky v doprovodu svého manžela. Podle jejích vlastních slov ji obdržené ocenění motivuje v další práci.


Medaile Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy se uděluje již od roku 1997, a to při příležitosti dne učitelů, který připadá na 28. března. Jde o ocenění významné pedagogické, výchovné, vědecké nebo umělecké práce, dlouhodobého působení v resortu školství či mimořádně záslužného činu při zajišťování a zlepšování podmínek pro výchovu a vzdělávání v České republice.


Podoba obdržené medaile má představovat symbol moudrosti a nese citát J. A. Komenského: „Quicumque homo natus est hominem agere discat,“ / „Kdokoliv se narodí jako člověk, nechť se učí jednati jako člověk.“  Autorem výtvarného zpracování medaile je akademický sochař Zdeněk Kolářský.

 

 

Ředitelka ateliéru Malování kreslení Nina Mainerová obdržela medaili MŠMT

Ředitelka ateliéru Malování kreslení Nina Mainerová obdržela medaili MŠMT

 

 

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

Nebyly nalezeny žádné záznamy.

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)