Prázdninové čtení 11: Kdy se dá s malováním začít?

13.08.2015 11:20

S malováním začněte právě teď, bez rozmýšlení, zda máte vše potřebné. Splňte si svůj dlouhodobý sen nebo uskutečněte okamžitý nápad. Neberte ohledy na denní dobu, na prostředí, na věk a s chutí se pusťte do tvorby. Využijte tvůrčí náboj, poslouchejte svoji vnitřní nutnost vyjádřit své emoce, myšlenky a touhy.

Prázdninové čtení 11_1

Celý článek zde...

Inspirujte se umělcem Josephem Beuysem, který razil názor, že každý člověk může být umělcem a věřil ve schopnost tvůrčí síly, jež by proměnila společnost v umělecké dílo a pod heslem „život jako kreativní proces“ uskutečňoval své plány - například pod názvem „škola pro všechny“ pořádal přednášky, dílny a happeningy.

 

Mnoho umělců naplnilo své životy malováním. Mnozí začali již v dětství jako například Leonardo da Vinci, Rembrandt van Rijn,  Claude Monet, u nás také Jan Preisler, Max Švabinský a mnoho dalších. Pablo Picasso ve svých šestnácti letech už uměl vše, co mu mohly nabídnout akademie. Naopak Vincent van Gogh začal malovat ve 27 letech. Autodidaktka Frida Kahlo začala malovat v době, kdy byla dlouhou dobu upoutána na nemocniční lůžko po nehodě autobusu. Nebo to může být přístup malíře Františka Kupky podle jeho prohlášení: „Začínám malovat, až když před sebou jasně vidím svůj výtvor.“ Také se třeba stane, že na návštěvě u kamarádky objevíte velké akvárium s rybkami, které vás nadchne do té míry, že vezmete papír, akvarelové barvy a s lehkostí zachytíte jejich tvary, různorodé barevnosti ve vodní hladině a na těle rybiček.

Prázdninové čtení 11_2Prázdninové čtení 11_4Prázdninové čtení 11_5Prázdninové čtení 11_6Prázdninové čtení 11_7

Obrázky namalovana naše lektorka Eva Pejchalová

 

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

  Tento kurz se vyučuje formou navazujích cvičení inspirovaných dle metody Kreslení pravou mozkovou hemisférou autorky Betty Edwards, nejedná se o klasickou výuku kresby a malby portrétu dle živého modelu, nicméně jednotlivé části cvičení a poznatky v nich zmiňované, můžete...
  Kurz tušové malby je připraven pro malíře, kteří se zajímají o výtvarná díla jako o myšlenku, způsob vyjádření, rukopis nebo jako artikulaci těla. Technika tušové malby je známa již v podobě prosté konturované malby - egyptské malby, které tvůrci zaznamenávali tuší štětcem z rákosu...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)