Papírové tvoření – Zápisníky

03.09.2014 10:15

Vítejte milí čtenáři u dalšího dílu blogu Papírového tvoření. Dnes vás provedu krok za krokem výrobou zápisníčku v kroužkové vazbě. K jeho vytvoření je potřeba vázací strojek. Nejprve je potřeba si připravit desky. Karton, který na desky použijeme, by měl být pevný. Síla materiálu cca 2mm. Karton potáhneme papírem.

Zápisník

Celý článek zde...

Z kancelářského papíru si nařežeme vnitřní listy. Ve vyobrazeném zápisníčku je 60 listů. Vnitřní listy řežeme o něco menší, než jsou desky. Pomocí vázacího strojku, nejprve v deskách a pak i ve vnitřních listech, postupně zhotovíme dírky. Pak si desky i bílé listy navlékneme na kroužky a opět ve strojku, kroužkovou vazbu spojíme.

Zápisník 1

V případě tohoto projektu je použit jednobarevný, oranžový, strukturovaný papír vyšší gramáže a vzorovaný papír, který s jednobarevným dobře ladí. Ozdobným prvkem se zde stal motýl. Motýl je vybarvené a vystřižené razítko, do jehož střední části byl umístěn hřebíček ve tvaru klíče. Aby se detail ucelil, umístila jsem do kompozice i hřebíček ve tvaru klíčové dírky.

Zápisní 2

Druhý zápisník je zdoben pouze atlasovou stuhou a 3D samolepkou ve tvaru obrazu v rámu. Je vyroben stejným způsobem jako zápisník předchozí. Rozdíl je pouze v tom, že na potažení vrchních desek byla použita samolepící látka. Závěrem jsem do rohů umístila zlaté růžky a do dolní části také štítek, pro případný text.

Zápisník 3

Další zápisník, vyrobený stejným způsobem, je opět kombinací jednobarevného a vzorovaného papíru. Zde je ještě povrch patinován hnědým inkoustem, aby bylo dosaženo starobylého vzhledu.

Zápisník 4

K tomuto zápisníku byla vyrobena ještě záložka do knihy, ve stejném vintage stylu. Výřez ve tvaru ozdobného rámečku, je doplněn černobílým obrázkem, pod kterým je umístěn červený karton, jehož okraje byli hranou nůžek poničeny, pro výraznější vintage dojem. V rohu je umístěna kulatá, ozdobná průchodka. Přes celý rámeček je natištěno razítko a technikou horkého embossingu je vytvořen efekt průhledného a mírně vystouplého ornamentu. Celá plocha je patinována hnědým inkoustem. V horní části záložky jsou umístěny stužky.

Zápisník 4

Krásných zápisníků není nikdy dost…. A když si je můžete sami vyrobit, přinášení vám mnohem větší radost. Děkuji za zastavení a přeji vám krásné tvoření. Těším se nashledanou příště.

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

Nebyly nalezeny žádné záznamy.

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)