Papírové tvoření - Jak na ´oboustranné´ přání

13.08.2014 17:17

Mám ráda neobvyklá přáníčka. Přáníčka s nejrůznějšími efekty. A také je často zkouším. Toto přání je zajímavé tím, že jeho hlavní motiv uvidíte jak ve složeném stavu, tak při rozložení přání. A ač se to nezdá, je toto přání z jednoho kusu papíru. Pro názornost jsem vytvořila šablonku z obyčejného papíru…

Oboustranné přání svrchní strana

Celý článek zde...

Pruh papíru se narýhuje podle fotografie.

Proříznou se přímé linie v označených místech:

Vyříznou se půlkruhy. Jeden se vyřízne a odstraní a druhý se prořízne. Přání se složí a slepí.

Na základ tohoto přání jsem použila žlutý papír nižší gramáže, protože výsledné přání bude několikrát složené a slepené. Přední část přání tvoří pruhovaný, glitry zdobený papír. Otočný střed jsem vytvořila za pomoci razítka s motivem koně. Žluto-zelený papír je barvený za pomocí inkoustů na vodní bázi. Na plastovou desku jsem otiskla inkoustové polštářky zelené a žluté barvy, nastříkala na ně vodu a do vzniklých barevných kapek jsem otiskla akvarelový papír. Barevné stopy jsem zasušila horkovzdušnou pistolí a na tento barevný podklad otiskla razítko. Motiv jsem podložila šedým vroubkovaným papírem a nalepila do otočného středu.

A přání pro milovníka koní bylo na světě.

 

  Ilona Červinková

Tvořím pro radost. Svou, i tu Vaši…. Touto jednoduchou větou, se dá vyjádřit můj vztah k papírovému tvoření. Jmenuji se Ilona, je mi 40 let a papírové tvorbě se věnuji takřka celý život. Svým přátelům jsem každé Vánoce a Velikonoce, posílala ručně vyráběná přání. A jako zpětná vazba, se mi vracela jejich radost, která mě nesmírně nabíjela do dalšího tvoření. O tom, že existuje scrapbooking a cardmaking jsem již nějakou dobu věděla, ale odolávala jsem. Až když jsem, asi před čtyřmi lety, v jednom obchodě našla nádherné, gumové, detailně zpracované razítko, s vánočním stromečkem, neodolala jsem a můj papírový koníček začal růst, až přerostl do takové velikosti, že vyplňuje velkou část každého mého dne :-) Jako bloggerka spolupracuji s několika tvořivými webovými portály a přibližuji výrobu přáníček čtenářům jejich blogů. Jsem členkou design teamu zahraniční stránky, která vytváří přáníčkové předlohy. A příležitostně jsem i lektorkou workšopů a tvořivých dílen zaměřených na papírové tvoření.

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

Nebyly nalezeny žádné záznamy.

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)