Papírové tvoření – duhově barevné přání

24.11.2014 22:38

Dobrý den, milí čtenáři. Vítám vás u pravidelného blogu Papírové tvoření. Dnešní projekt bude spojením technik z minulých článků. K jeho výrobě použijeme šablonu (masku) a vrstvení.

Základem přání je pruh čtvrtky, který po složení v půli vytvoří základ, velikosti A6.

Na masku naneseme několik barev inkoustů, tak aby spolu ladily. Přestříkneme je sprškou vody z rozprašovače a masku otiskneme na bílou čtvrtku. Po dokonalém zaschnutí barev natiskneme do středu karty razítko s motivem dortíku se svíčkou.

Duhové přání

Celý článek zde...

Do levého horního rohu umístíme otisk razítka s textem Gratulace.

Na jiný papír naneseme inkoustové barvy a znova natiskneme stejný motiv. Toto zopakujeme několikrát.

Pak vystřihneme některé části razítka. Korpus jednou, svíčku dvakrát…. A postupně lepíme na původní otisk razítka. Vznikne nám tím 3D vrstvené přání. Vznikne nám velmi zajímavý efekt.

Detail přání

Celé přání dokončíme pomocí enamelových teček, v různých barvách, ladících s barvami na přáníčku.

Děkuji vám, za dnešní zastavení na našem Papírovém blogu. Těším se na shledanou příště.

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

  Tento kurz se vyučuje formou navazujích cvičení inspirovaných dle metody Kreslení pravou mozkovou hemisférou autorky Betty Edwards, nejedná se o klasickou výuku kresby a malby portrétu dle živého modelu, nicméně jednotlivé části cvičení a poznatky v nich zmiňované, můžete...
  Kurz tušové malby je připraven pro malíře, kteří se zajímají o výtvarná díla jako o myšlenku, způsob vyjádření, rukopis nebo jako artikulaci těla. Technika tušové malby je známa již v podobě prosté konturované malby - egyptské malby, které tvůrci zaznamenávali tuší štětcem z rákosu...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)