Letní prázdniny se kvapem blíží, vyberte s dětmi jejich vysněný tábor!

26.03.2016 17:03
 

Pokud přemýšlíte, kam vyslat svou ratolest během letních prázdnin, nabízíme vám hned dvě možnosti. Ve výtvarném ateliéru Malování kreslení se stalo již téměř tradicí, že pořádáme malířské příměstské tábory společně s letními prázdninovými pobytovými tábory. A není divu. Ateliér navštěvují během roku stovky dětí, které se u nás učí malbě, kresbě i modelování v sochařské dílně, a po všem se jim během velkých školních prázdnin stýská. Jsou totiž opravdu dlouhé.

Celý článek zde...


S dětmi tedy pravidelně vyrážíme na letní tábor do našeho centra Amudarja, které se nachází poblíž města Sázava. Kdo tuto lokalitu již zná, či navštívil náš malířský plenér, ten ví, že je tato oblast populární zejména díky své překrásné přírodě a také díky historii, kterou bytostně připomíná nedaleký Sázavský klášter, místní zámek a dále také řemeslo, protože se se Sázavou pojí i dlouholetá sklářská tradice.


Jestli jsou vaše děti dobrodružné povahy, určitě si užijí nejen práci v místních ateliérech, ale i ubytování v chatičkách, které se nacházejí hned v blízkém sousedství sázavského břehu. Ubytování je však možné zajistit i v budovách rozlehlého pozemku centra. Pro děti chystáme každý rok pestrý prázdninový program plný různorodého tvoření a výletů po krajině, avšak samotné umístění centra Amudarja nabízí mnohem víc. Procházky, tanec, plavání, rozsáhlé možnosti sportování, ale i rozjímání v krásné přírodě pro mírnější povahy.      


Prázdninový kurz Výtvarného tábora pro děti může být také modifikován jako intenzivní kurz příprav na přijímací zkoušky na umělecké školy. Důraz je přitom kladen na praktické ozkoušení vlastních výtvarných dovedností.


Čím se však liší příměstský tábor od toho letního?


Příměstský tábor, který nazýváme Letní malířský plenér pro děti a mládež, charakterizuje umístění v hlavním městě, tedy místě, které děti nejspíš důvěrně znají, pokud navštívily nějaké naše kurzy – tedy přímo v pražském výtvarném ateliéru Malování kreslení. Vydáváme se však s dětmi pravidelně tvořit i ven, do plenéru. Místa, která navštívíme, mohou být kupříkladu Riegrovy sady či Stromovka. Narozdíl od letního tábora tedy děti sice přespávají doma, ale mají zajištěný plný denní program, a to od 9 hodin ráno do 16 hodin odpoledne.


Pro velký každoroční zájem chystáme hned dva červencové a dva srpnové termíny, které vycházejí lépe i časovým možnostem rodičů. V ceně kurzu, který obsahuje sérii dvaceti devadesáti minutových lekcí, jsou taktéž zahrnuty veškeré pomůcky. Výhodou příměstského plenéru je i to, že se dá dobře přizpůsobit dle požadavků, tedy jako zahájení průpravy pro úplné začátečníky, nebo zintenzivnit jeho úroveň a pojmout ho jako individuální přípravu na přijímací zkoušky. Pokud vás příměstský tábor zaujal, více informací o něm najdete zde.


Ať už s dětmi vyberete letní tábor nebo příměstský tábor, ujišťujeme vás, že nejvyšší prioritou je bezpečí vašich dětí, proto klademe velký důraz na výběr lektorů, které děti při aktivitách doprovázejí. A věřte, že si společně s dětmi užijí spoustu legrace při aktivitách i výtvarných technikách, kterými jsou akvarel, práce s tužkou, krajinomalba, či třeba tvoření z přírodních materiálů.


Více snad již nebudeme prozrazovat, ať se máte stále na co těšit. Těšíme se na vás!

 

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

Pojeďte s námi vlakem do přírody a za historií - poznáme různé umělecké styly, nakreslíme hrady, zámky, kláštery v krajině, naučíme se skicovat architekturu, uděláme si piknik v přírodě, a po pěti dnech a pěti plenérech uspořádáme z prací vernisáž. 5 dní, 5 plenérů, plné desky výkresů (vhodné i do...
  Prázdninový malířský příměstský tábor je určen pro děti od 5 let a mládež. Kurz je určen pro začátečníky, mírně pokročilé i pokročilé studenty, náplň kurzu je možno po dohodě s lektory individuálně upravovat. Část programu probíhá ve venkovních prostorách formou plenéru. Kurz je možno...

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

Nebyly nalezeny žádné záznamy.

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)