Feng – Šuej - Jak si správně zařídit svůj vlastní ateliér, dle starověkého umění.

09.01.2013 13:55

 

 

Nemálo z nás zná starověké východní umění feng-šuej aspoň z vyprávění, nebo si už ve svém životě něco o tom přečetl. Já vám dnes napíšu jak si výrazně zlepšit zdraví, přinést štěstí a zajistit osobní úspěchy ve svém ateliéru, pracovničce nebo pokojíčku, v kterém tvoříte své díla. Společně to dokážeme, protože Vám napíšu jak maximálně využít pozitivní energii a harmoniu ve vašem vybraném prostoru.


Náš domácí ateliér může používat víc členů rodiny, vždy dle potřeby, nemusí to být nutně místnost izolovaná jen pro nás, umět se podělit o skvělý prostor, je přece taky umění.
Ateliér by měl být pokud možná v tiché části domu nebo bytu. Pokud tato naše vyhrazena plocha je součásti jiného pokoje, měli bychom zajistit, aby aktivity těchto dvou ploch byly odděleny. Není ale dobré používat ložnici jako pracovnu, protože nebudeme mít pak místo k odpočinku.


Poloha pracovního stolu nebo stojanu

Máme-li mít z našeho tvoření maximální užitek, je poloha rozhodující a stůl/stojan by měl stát tak, aby se vyhýbal všem plochám škodlivého čchi. Pohled z okna ateliéru by měl být příjemný, ale neměl by odvádět naši pozornost od naší práce.  Když je venku nějaký rozptylující pohled, okna bychom měli mít zakryta záclonami, které propouští denní světlo. Ateliér by měl být dobře větrán, abychom si nepřivolali únavu. Rostliny jsou vítaný, pomáhají nám zlepšovat kvalitu vzduchu.


Pořádek v ateliéru
Ateliér by měl být co nejúspornější a prostorný, abychom jsme měli dostatek místa na vše. Knihy, časopisy, papíry, umělecké potřeby si dáme do skřínek nebo poliček a knihoven, aby pracovní plocha zůstala volná. Také nedovolíme, aby se nám na podlaze, hromadili hory papíru, časopisů a tak dále. Měli byste se snažit časopisy přečíst okamžitě, a pokud neobsahují nic zajímavého, zlikvidujte je. Je- li nutné si je ponechat, pomůže nám rychle najít články tematický rejstřík z kartiček s názvem časopisu, datem, názvem článku a číslem strany.


A tady je ukázka poloh našeho pracovního stolu nebo stojanu:

 

Přísloví Číňanů:  Za prvé štěstí, za druhé osud, za třetí feng-šuej, za čtvrté ctnosti, za páté vzdělání.Přeju Vám příjemné zařizování a spoustu skvělých nápadů u vašeho tvoření.


S pozdravem Míša K.

 

 

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

  Tento kurz se vyučuje formou navazujích cvičení inspirovaných dle metody Kreslení pravou mozkovou hemisférou autorky Betty Edwards, nejedná se o klasickou výuku kresby a malby portrétu dle živého modelu, nicméně jednotlivé části cvičení a poznatky v nich zmiňované, můžete...
  Kurz tušové malby je připraven pro malíře, kteří se zajímají o výtvarná díla jako o myšlenku, způsob vyjádření, rukopis nebo jako artikulaci těla. Technika tušové malby je známa již v podobě prosté konturované malby - egyptské malby, které tvůrci zaznamenávali tuší štětcem z rákosu...
<< 1 | 2 | 3

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)