Prázdninové čtení 3 - Co si vzít do ateliéru na sebe?

18.07.2015 12:54

Podobně jako rukopis v obraze, tak váš vzhled odráží individualitu a naturel. Volba oblečení, pro kterou se rozhodnete pro tvoření ve výtvarném ateliéru, může odrážet jednoduché heslo: „Buďte sami sebou“.

Vhodný oděv

Celý článek zde...

Stejné měřítko pro výběr oděvu, který používáte pro společenské události jako je koncert, rodinná událost, konference nebo setkání s přáteli, použijte také pro návštěvu výtvarného ateliéru. Vždyť výtvarný kurz s ostatními zájemci, s lektorem je také výjimečná událost. Někdo se cítí komfortně ve volném a lehkém oblečení, jiný v jednoduchém tričku a kalhotách, další ve sportovním a někdo dokonce i v kostýmu a na podpatkách. Mnozí umělci se oblékají do černých odstínů nebo do neutrálních šedých a béžových barev a z tohoto zázemí tvoří barvy na obraze. Však vedle tohoto jedince se může objevit žena v červeném nebo muž v pruhovaném tričku s osobním doprovodem živé energie a neustálé dynamiky.

 

Jen vždy mít na paměti, že na stojanech, deskách zůstávají barvy. Také může dojít k nedopatření a lehce si tak zničíte své drahé kalhoty. Samozřejmě existují spolehlivé metody. V ateliéru máte vždy možnost se převléci do obnošeného trička, kalhot nebo sukně a jednoduše po kurzu zajít do divadla opět ve svém elegantním obleku. Nebo si do tašky přibalit košili, velké a volné triko nebo plášť, který přehodíte přes sebe a nemusíte se tak obávat, že si šaty poškodíte. A v posledním případě není nic příjemnějšího než tvořit svobodně, kdy můžete štětce místo do hadru rovnou otírat do košile nebo do kalhot a vytvořit si tak bezprostřední spojení s vaším obrazem, na který se můžete bez zábran plně soustředit.

 

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

  Tento kurz se vyučuje formou navazujích cvičení inspirovaných dle metody Kreslení pravou mozkovou hemisférou autorky Betty Edwards, nejedná se o klasickou výuku kresby a malby portrétu dle živého modelu, nicméně jednotlivé části cvičení a poznatky v nich zmiňované, můžete...
  Kurz tušové malby je připraven pro malíře, kteří se zajímají o výtvarná díla jako o myšlenku, způsob vyjádření, rukopis nebo jako artikulaci těla. Technika tušové malby je známa již v podobě prosté konturované malby - egyptské malby, které tvůrci zaznamenávali tuší štětcem z rákosu...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)