Autorské čtení: Jana Abrahámová

01.06.2016 14:15

Srdečně Vás zveme na autorské čtení Jany Abrahámové pořádané výtvarným ateliérem Malování kreslení ve středu 1. 6. 2016 od 18:00 v Café Nová galerie.

Jana Abrahámová: Útěk na druhý břeh (Nakladatelství Brána, 2015).

 

 

Těšíme se na další příjemné setkání!

 

 

Jana Abrahámová je spisovatelka a autorka řady úspěšných detektivních románů zaměřených především pro ženy. Autorské čtení se bude věnovat její poslední knize Útěk na druhý břeh (Nakladatelství Brána, 2015).

 

 

Jsou místa, kterým je lepší se vyhnout i za bílého dne. Přesto na druhém břehu řeky, kde  nekontrolovaně bují vegetace a pohybují se podivné lidské existence, najde útočiště mladá dívka Krista. Od skoku do chladné vody jí zachrání žena, která vypadá jako smrtka, ale v osudnou chvíli se stává strážným andělem. Přiměje zoufalou dívku žít dál, odvede ji do zahradní kolonie a rozdělí se s ní o to málo, co ona a dva spolubydlící mají. Krista vděčně přijímá nabídnutý azyl a pomalu přivyká prostředí, tolik odlišnému od komfortu, na který byla dosud zvyklá. Proč se cítí bezpečně v dřevěné chatě s lidmi, jakým se dříve obloukem vyhýbala, zatím nechce prozradit z obavy, aby ji neposlali pryč, až se dozví, co spáchala. Seznamuje se se smutnými osudy Ester a Jožina, poznává blíž tajemného Matyáše a její uzavřenost se pomalu vytrácí. Svěří se, co ji málem dohnalo k sebevraždě a poznává, že její zpověď nemá na náklonnost, kterou jí noví přátelé projevují, žádný vliv. Tragické události, které jejich malou komunitu postihnou, ji přesvědčí o tom, že dostat se až na samé dno ještě neznamená zůstat tam už navždy.

 

 

Autorka se narodila v Domažlicích, dětství a mládí prožila ve Kdyni, městěčku v Západních Čechách. Po absolvování Střední ekonomické školy se přestěhovala do Tábora, později do Krupky u Teplic a pak do Uherského Hradiště. Pracovala v řadě různých profesí  a současně se věnovala psaní knih. Nyní žije v Praze. Její detektivní romány Do třetice všeho zlého, Smrt v Pavoučí síti, Poslední zpověď, Šamanky z Maxova, Tajemství divadlda Molliére a Slepý dům nabízejí čtenářům napínavé příběhy žen, které se nedobrovolně stávají svědkyněmi zločinu, snaží se odhalit pachatele a ocitají se tak v ohrožení života.

Kromě tvorby pro dospělé napsala autorka také několik pohádek, které jsou pro dětskou duši srozumitelné, plné poetiky, kouzel i dramatických událostí. V současné době vzniká na motivy jedné z nich celovečerní animovaný film.  

 

 

Café Nová galerie

Mottem Nové galerie – galerie současného umění, je vytvořit místo, kde se sny stávají skutečností. To platí i pro novou kavárnu, která má být otevřena co nevidět. I zde budete moci číst, relaxovat, nebo diskutovat s lektory či vystavujícími umělci nad stavem aktuální umělecké scény. Nová galerie však přináší i několik dalších tipů, jak prostory kavárny využít co nejlépe. 

 

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

Nebyly nalezeny žádné záznamy.

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)