...sháníme nové redaktory!!!

Výtvarný blog - každý den kreativně

16.07.2012 18:40

Stín a odraz v hlavní roli!


Také jste si jako malí hrávali se stíny? Vrhali jste na osvícenou zeď obrysy letící holubičky nebo štěkajícího psa? Já tedy ano! Většinou jsem si rozšiřovala svůj stínový ateliér o různá zubatá monstra s děsivými drápy. Byla jsem holt divoké dítě...
Pokud sami umíte nějaké neobvyklé podoby, nebojte se je vyfotit a poslat nám je nebo jednoduše vložit na zeď našeho facebooku! Rádi se necháme inspirovat.
Naopak, my můžeme inspirovat Vás. V obrázkách níže Vám ukážeme trochu složitější formu hry se stínem a odrazem. Hlavním aktérem dneška je ázerbajdžánský umělec Rashad Alakbarov. Tento umělec nevytváří pouhé obrysy, nýbrž hotové obrazy!


Vaše Evička!

 

 

16.07.2012 13:06

Ilustrace od  Hamdy M. Almannai Vám vyrazí dech!


Zdravím Vás,
Zase jsem si tak jednou brouzdala po vlnách internetu a narazila na ilustrátorku Hamdu M. Almannai. Její tvorba mě naprosto okouzlila! Tato umělkyně spojuje kresbu tužkou s vodovými barvami, olejovými barvami a pastely. Kombinace barev a nebarev si mě získala jako dlouho nic jiného!
Její sbírku 90 obrazů si můžete prohlédnout na následující adrese: https://flickeflu.com/photos/49434686@N03


Určitě se jukněte! Je o co stát.
S pozdravem, Vaše Evička!

 

 

16.07.2012 12:46

S nůžkami k dokonalosti


Moji milí čtenáři,
jsem zpět s další uměleckou raritkou. Dnes na téma: vystřihování.


K něčemu se Vám přiznám. Já jsem na stříhání a vystřihování naprostý antitalent. Sama si říkám, že jet nůžkami podél vyznačené linie, není nic těžkého, i děti v mateřské školce to zvládají! Ale nebyla bych to já, kdyby všechny mé střihačské výtvory nebyly, jak se lidově říká, šejdrem!
Ale stop o mně a mé disfunkci stříhat rovně. Učit bych se mohla u ženy jménem Lisa Rodden. Lisa pochází ze Sydney a je držitelkou diplomu v oblasti barevného poradenství. Hlavní životní smysl tato umělkyně vidí v propojení země s člověkem.
„Pro mě tvořit znamená spojit se s pravdou a skrze toto spojení chci lidem přinést pocit míru a smysl pro místo,“ tvrdí v jednom rozhovoru.
Tak copak říkáte na takové výtvory?


Těším se, až Vám zase napíšu,
Vaše Evička!

 

 

16.07.2012 12:06

Umění, které byste raději viděli na grilu!


Letní grilovací sezóna je mou oblíbenou. Šťavnaté flákotky masa, voňavá marináda, smích přátel a prskající uhlíky…není to ráj? Mňam, hned jsem dostala chuť!
Jenže, jistý pan Dominic Episcopo by mě rozhodně nepochválil, kdybych spořádala právě jeho steaky. Ano, za to by mě nepochválil nejspíše nikdo, ale sníst Episcopovo maso by byl doslova a do písmene hřích! Proč? Jen se podívejte na obrázky!
Myslíte, že by steak ve tvaru Elvise Presleyho chutnal jinak než běžný steak?


Bon apetit,Vaše Evička!

 

 

12.07.2012 08:51

 


Krásný nový den!


Vzpomínáte si na svá sladká dětská léta? Nebylo bezvadné budovat na školních pískovištích nezdolné stavby a monumentální kreace? Když si jen představím, kolik sad báboviček jsem v hlubinách písku poztrácela!
Ovšem písek se dá využívat i cestou uměleckou. Kromě neuvěřitelně působivých soch z písku, je velmi oblíbené malování do písku. Na obrázcích níže se můžete pokochat pohledem na jedny z nejlepších pískových kreací, které kdy spatřily světlo světa! Některé v sobě skrývají i výzvu pro celé lidstvo. A nenechte se překvapit, některé nejsou vytvořeny pouze umělcovým prstem!
Prima podívanou,

 


Vaše Evička!

 

 

12.07.2012 07:54

 

Když křída neslouží jen tabuli


Přeji Vám prima den, milí studenti!
Mám pro Vás jednoduchou otázku! Pořádali se u Vás ve škole soutěže o nejlepší kresby křídou na chodníky? Když já jsem chodila na základku, tak to byla v Lanškrouně velmi očekávaná tradice! Pokud se zde objevuje kdokoli s Lanškrounem spojený, budu ráda, zdali mi řekne, jestli se tato událost stále koná!
Ve druhé třídě jsem se v této křídové soutěži umístila na třetím místě! Jen mě pochvalte, zasloužím si to. Do mého umění (kreslila jsem králíka Bugs Bunnyho!) jsem vložila celou svou duši a s ní i celé své oblečení. Domů jsem se sama vrátila jako omalovánka…
Nýbrž můj výtvor se nedá v žádném případě srovnávat s kousky 21letého Rustava Valeeva. Však se podívejte! Čeká Vás například křídová Lady Gaga!

 

09.07.2012 13:02

 

Také Vás fascinují někteří lidé, kteří jsou schopni z úplně běžných věcí udělat umění?

 

Photos © Varnai Gyula

08.07.2012 10:27

 

Dobrý den, naši milí studenti,


dnes Vám ukážu sbírku neuvěřitelných portrétů designérky a ilustrátorky Alice X. Zhang, na internetu známé též jako alicexz or silverqe. Svá díla uveřejňuje na mnoha uměleckých serverech, včetně populárního DevianArt. Alice pochází z New Yorku a živí se navrhováním triček. Digitální umění není pouze její živností, nýbrž i velkou zálibou.


Inspiraci na vypracování portrétů především čerpá z literární oblasti, kina nebo televize. Z toho důvodu v její tvorbě můžete objevit Lociku (Rapunzel) z animovaného filmu Na vlásku, Zlou královnu ze současného trháku Sněhurka a lovec, oblíbeného Harryho Pottera nebo divokou Pocahontas.


Její sbírka je opravdu velmi působivá! Je plná divokých barev, hry světel a hlavně známých, oblíbených tváří. Věřím, že se Vám bude líbit tak jako mně!


Přeji krásný zbytek dne, Vaše Evička

 

 


 

05.07.2012 12:15

 

Zdravím Vás, lidičky!


Určitě se ještě neznáme. Jmenuji se Eva a budu pro Vás připravovat ty nejzajímavější, nejaktuálnější a nejkurióznější články z oblasti umění!
Už dnes pro Vás mám připravenou okouzlující, avšak matoucí, podívanou!


Znáte pořad Věřte nevěřte? Já ho naprosto zbožňuju! Vždy jsem s rodinou hádala, zdali jsou příběhy skutečné, či nikoliv. Pravda nebo fikce? Komentoval moderátor každou z historek. Nám se tato otázka přímo vnucuje při pohledu na 3D obrazy. Je až k neuvěření, jak živě na lidské oko působí.


Níže si prohlédněte výjimečná 3D díla z úterní výstavy konané v daleké Číně. Výstava byla symbolicky nazvaná Magic Art Special Exhibition, doslovně Kouzelná umělecká speciální výstava.
Který ze šesti přiložených efektů vás zaujal nejvíce? Mě nejvíce upoutal ten s lodí ztroskotanců. Dostala mne detailnost tohoto kusu.

 

 

 

 

03.07.2012 20:02

 

Už Vás nebaví malovat štětcem? Zkuste se inspirovat graffiti, pořiďte si spreje a hurá do toho! Není třeba běhat ven hledat volnou zeď, malujte na malířské plátno, bavte se, nechte se inspirovat, hrajte si a hledejte vlastní styl a způsob malování sprejem!

 

01.07.2012 21:41

 

01.07.2012 12:47

Spustili jsme nový blog o dění ve výtvarném umění... Věříme, že v něm budete nacházet zajímavé počtěníčko.

Zajímá Vás dění ve výtvarném umění, máte vlastní názor a umíte se s ním podělit? Viděli jste nějakou zajímavou výstavu, instalaci, dokument, četli jste knihu či právě se procházíte v egyptských katakombách? Podělte se se svými zážitky formou reportáže, rozhovoru, článku či fejetonu... Připojte se k týmu našich redaktorů a inspirujte ostatní. Architektura. design, malířství, sochařství...

kontaktujte nás se svými nápady, tipy a inspiracemi na info@malovanikresleni.cz

 

 

 

<< 59 | 60 | 61 | 62 | 63

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022