...sháníme nové redaktory!!!

Výtvarný blog - každý den kreativně

19.12.2017 18:00

Také rádi balíte dárky, ale nelíbí se Vám barevné balicí papíry z obchodů?

Naše lektorka Tamara Vám ráda poradí a pomůže vytvořit originální, ekologický a přitom esteticky vypadající balicí papír. Přijďte v úterý 19. 12. 2017 od 18:00 do 20:00 načerpat nové nápady a pomalu začít s přípravami na Vánoce. 

Minimalistické balení dárků s použitím jednoduchých a kreativních technik nadchne Vás i Vaše blízké.  

Jak moderně zabalit dárek?

Celý článek zde... 
 

14.12.2017 17:05

K Vánočnímu času a zimě patří i sníh. Nejenom, že dotváří atmosféru Vánoc, ale také si na něm můžeme užít oblíbené zimní sporty. Sníh je tvořen sněhovými vločkami podobnými těm, které s oblibou vystřihujeme z papíru a dekorujeme si jimi domovy. Možná jste už slyšeli i o tom, že ani jedna z miliónů vloček, které na Vás padají během zimní procházky, není stejná. Každá je originál.

Jak vznikají sněhové vločky?

Celý článek zde... 

11.12.2017 11:28

Čas Vánoc se kvapem blíží a mnozí z nás už pociťují radost z toho, že budou péct „to své“ cukroví nebo už konečně ozdobí vánoční stromeček a pověsí na okno vánoční světýlka.

Podívejte se s námi na obrázky od ilustrátorky Marie Muravski, která zpracovala sváteční tradice na Vánoce a Nový rok z celého světa, a to podle krajin, ve kterých jsou obvyklé. 

Vánoční tradice v České republice

Celý článek zde...

 

27.11.2017 16:59

Za krásnou zpětnou vazbu z kurzu Vášnivé exprese děkujeme paní Daniele Kuruc.

Dobrý den,

ráda bych napsala malé ohlédnutí za kurzem Vášnivé exprese, který jsem absolvovala dne 25. 11. 2017 s lektorkou Tamarou Shmidt. 

V kurzu se nás sešlo 5 žen s různým malířským backgroundem. Již úvodní slovo od Tamary nás přivedlo do milé, přátelské atmosféry. Tamy nastínila program celého dne, udělaly jsme si pohodlí za projektorem a zaposlouchaly jsme se do velmi profesionálního a kultivovaného projevu lektorky, která nás obeznámila s pojmy spojenými s expresionismem. V rámci teoretické části jsme měly možnost nahlédnout na díla slavných expresionistických umělců a podrobně je rozebrat. 

Vášnivá exprese

Celý článek zde...

21.11.2017 14:20

Architektura nás obklopuje a zároveň udivuje už po spoustu let. Proto i nám jen jeden blog o architektuře nestačí a rádi bychom Vám představili inspirující práci ještě i dalších architektů. Rádi bychom se opět vrátili k tématice ekologické architektury. V minulém blogu jsme se věnovali ekologické architektuře italského mistra Stefana Boeri, který vytváří vertikální zahrady přímo v centru Milána a rozšířil své studio až do Číny. 

V Číně můžeme najít i stavby jiného ekologického architekta VINCENTA CALLEBAUTA. Tento zajímavý Belgičan se nejenže snaží obklopit městské lidi přírodou, ale dokonce se při projektech inspiruje konkrétními částmi přírody a lidského těla. Jeho projekty se věnují vícerým aspektům udržitelnosti přírody v městskému polnohospodářství od biodiverzity po obnovitelné zdroje energie. 

Oceanscrapers

Celý článek zde... 

07.11.2017 18:20

„Budoucnost patří těm, kdo věří svým krásným snům.“

Eleanor Roosevelt

Architektura je naprosto nádherný obor, ve kterém mají lidé možnost přetvářet své okolí. Mají možnost doslova ovlivňovat nejen životy lidí, ale také přetvářet naši zem.

Ve světě architektury začíná převládat trend, který opět spojuje člověka s přírodou. Existují již budovy, které vytvářejí „vertikální lesy“. Nejznámější architekt sledující tento trend je Ital Stefano Boeri.

Celý článek zde... 

02.11.2017 19:45

V minulém blogu jsme mluvili o písni, která se inspirovala Vincentovým životem. Co Vincenta přimělo k tomu, aby vytvářel takové obrazy? Pojďme teď společně prozkoumat některé chvíle jeho života a umění.

Vincent Van Gogh

Celý článek zde...

27.10.2017 18:00

Srdečně Vás zveme na Podzimní setkání v ateliéru aneb Halloweenský večírek! Pojďme si spolu užít setkání v předdušičkovém čase. 

  • Výtvarný ateliér Malování kreslení
  • Balbínova 28, Praha 2 
  • pátek 27. 10. 2017 od 18:00
  • událost na facebooku
 
Vítáni jsou všichni od nejmenších po velké; ti, kteří se u nás učí, jak se pohybovat v krásném světě barev, i ti, kteří se teprve rozhodují, zda je pro ně malování tou pravou cestou :)
 

Vánoční večírek ve výtvarném ateliéru

 Více informací zde... 

24.10.2017 10:51

Každý z nás zná „příběh ucha“ Vincenta Van Gogha. Jeho jedinečnost a bizarnost oslovuje mnohé umělce. Příběh o tom, kde skončilo jeho ucho je doteď legendou. Jak to však bývá, osoba, která vyprodukovala takto jedinečné a osobité dílo, v sobě skrývala o mnoho hlubší tajemství. Pojďte se teď na chvilinku do nich ponořit. 

Vincent Van Gogh

Celý článek zde...

19.10.2017 14:51

Přijměte srdečné pozvání na výstavu Knapa, Ivany Lomové a Hany Puchové, která se koná od 19.10. do 30. 11. 2017 v Nové galerii.

12.10.2017 15:23

Jak to probíhá v našich jednodenních kurzech? Nakoukněte s námi do kurzu Malování hennou očima jedné z účastnic - Natálie Vargové.

Sobotní workshop Malování hennou se nesl ve stejném duchu jako obvykle. Nejprve jsme se jako účastníci kurzu dozvěděli základní informace o tom, co henna je, a pak jsme pronikali do hloubky poznaní těchto zajímavostí.

Malování hennou

celý článek zde...   Celý článek zde...  

04.10.2017 15:12

 

Co lidi táhne do galerie? Co cítí a vidí, když se náhle ocitnou před obrazem? Proč tak mnoho lidí nachází uspokojení při tvorbě obrazů? To jsou věci, na které člověk najde snad tisíce odpovědí. Je jasné, že i Vy nacházíte své vlastní odpovědi. 

 

Laska k umění - Helen Mirren

Zdroj obrázku: https://1gr.cz/fotky/lidovky/15/063/lnc460/HEP5c298f_woman_in_gold_0.jpg

Celý článek zde...

 

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022