Z popelnice do lednice - promítání v rámci cyklu Filmové středy

08.06.2016 17:53

Srdečně Vás zveme na promítání filmu Z popelnice do lednice pořádané výtvarným ateliérem Malování kreslení ve středu 8. 6. 2016 od 18:00 v rámci cyklu Filmové večery v Café Nová galerie.

Součástí akce bude promítání filmu a následná diskuze.

 

 

Těšíme se na další příjemné setkání!

 

 

Z popelnice do lednice

Než se zelenina dostane z pole na váš talíř, nejméně polovina jí skončí na skládce. To znamená každé druhé rajče či hlávkový salát. Zní to neuvěřitelně, ale bohužel je tomu tak. Nemluvě o tom, že zemědělství produkuje třetinu skleníkových plynů. Stačí se podívat do odpadních kontejnerů supermarketů či do nejbližší popelnice, abychom zjistili, v jak obrovské míře plýtváme jídlem. Režisér Valentin Thurn předkládá ve svém snímku znepokojivá a alarmující fakta o našem vztahu k jídlu a zároveň hledá možnosti, jak tuto situaci zlepšit. Na příkladech „odpadkové potápěčky“ zachraňující vyhozené jídlo ze supermaketů, amerického antropologa, který založil komunitu lidí najímajících si konkrétního farmáře k pěstování zeleniny, a řady dalších ukazuje možné cesty, jak plýtvání potravinami zastavit. Pokud bychom ho omezili o polovinu, mělo by to na produkci skleníkových plynů podobný efekt, jako kdyby ze silnic zmizelo každé čtvrté auto.

 

Café Nová galerie

Mottem Nové galerie – galerie současného umění, je vytvořit místo, kde se sny stávají skutečností. To platí i pro novou kavárnu, která má být otevřena co nevidět. I zde budete moci číst, relaxovat, nebo diskutovat s lektory či vystavujícími umělci nad stavem aktuální umělecké scény. Nová galerie však přináší i několik dalších tipů, jak prostory kavárny využít co nejlépe. 

 

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

Nebyly nalezeny žádné záznamy.

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)