Výstava Petr Nikl - Hra o čas

08.01.2014 15:40

Další z výstav, kterou je nyní možné v Praze navštívit, se koná v 2. patře městské knihovny. Nese název "Hra o čas" a jde o retrospektivu multimediálního umělce Petra Nikla.

Petr Nikl - Hra o čas

Celý článek zde...

Hlavním tématem je fenomén času a paměti, vyjádřený dvojrozměrnými i trojrozměrnými díly, statickými i pohyblivými, najdeme zde také interaktivní místa průběžně měnící svou podobu. Výstavu rozvíjí také pravidelný hudebně vizuální program, představení v divadle Archa, nebo Niklova autorská kniha Hra o čas.

Petr Nikl je český malíř, hudebník,  fotograf a divadelník. Začínal jako malíř, ale postupně se věnoval různým výtvarným technikám od grafiky, přes performance, až například po dirigování orchestru. Byl členem již zaniklé umělecké skupiny "Tvrdohlaví" a v roce 1995 obdržel cenu Jindřicha Chalupeckého. Napsal a ilustroval také několik dětských knih a spolupracuje s různými divadelními tělesy. S hudební skupinou "Lakomá Barka" nahrál album Nebojím se smrtihlava, v roce 2006 dvojalbum Přeslenec a v následujících letech další dvě hudební alba.

 

Petr Nikl - Hra o čas 2Petr Nikl - Hra o čas 3

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

Nebyly nalezeny žádné záznamy.

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)