Výstava - Bulharský komiks

09.02.2014 12:01

V rámci šestého ročníku festivalu bulharských filmů probíhá dvoudílná výstava současného bulharského komiksu. Do 12.února můžete výstavu navštívit v kavárně kina Lucerna (Vodičkova 36, Praha 1) a v prostorách Evropského domu (Jungmannova 24, Praha 1).

Kdo nestihnete výstavu zhlédnout, nezoufejte, výstava se poté přestěhuje do galerie bulharského kulturního institutu (Klimentská 6, Praha 1), kde budou díla vystavena až do 28.února.

 Bulharský komiks 

Celý článek zde...

Vystavující umělci: Evgenij Jordanov, Penko Gelev, Petar Stanimirov, Dimitar Stojanov-Dimo, Remen Čaušev, Rosen Mančev, Sotir Gelev, Vladimír Konovalov, Nikolaj Dodov. Autoři jsou absolventi uměleckých akademií, někteří z nich pracují u filmu, v reklamě nebo na poli literatury.

 

Příznivci komiksu si určitě nenechají ujít pozvánku na 13.února od 18.00 do prostor bulharského kulturního institutu. Zde představí kurátor výstavy, novinář a výtvarník Anton Stajkov knihu věnovanou dějinám bulharského komiksu.

 

Pokud se budete chtít naplno ponořit do obsahu děl, neváhejte pozvat své bulharsky mluvící přátele. Nebojte, některá díla jsou v angličtině. Kulturní zážitek si můžete zpříjemnit šálkem kávy nebo skleničkou dobrého vína.

Bulharský komiks 2

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

Nebyly nalezeny žádné záznamy.

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)