Sochy z prachu

29.07.2015 12:03

Angličan Paul Hazelton má opravdu zvláštní trauma z dětství, které ho inspiruje k tvorbě. Vyrůstal ve velmi přísné rodině, která mu zakazovala si kreslit u jídelního stolu, protože by nadělal nepořádek. V tomto pedantském prostředí byl prach opravdu vzácností. Proto se tento umělec rozhodl vytvářet umění právě z prachu.

Paul Hazelton

Celý článek zde...

Zdroj obrázku: https://paulhazelton.com/wp//wp-content/uploads/2012/01/Lady-of-Burmarsha.jpg

Tento materiál ho fascinuje jakožto zvláštní produkt lidského bytí. Sbíral tedy u sebe i u svých přátel doma prach a z něj poté začal vytvářet křehce působící sochy. Tématicky se věnuje především skutečnosti lidské smrtelnosti. Tím, že vytváří v podstatě něco z ničeho, vyjadřuje určité existenciální otázky o smyslu lidského bytí. Prach může symbolizovat smrt, minulost, a jakoby v něm mohly být zapsané vzpomínky.

 

Prach však není jediným materiálem, který tento umělec používá. Sochy vytváří také například z lidských vlasů a plyšových zvířat, ale také z klasických materiálů jako je třeba dřevo. Vystavuje po celém světě, jeho práce mohli vidět návštěvníci galerií v Londýně, New Yorku, Berlíně, nebo třeba Buenos Aires...

 

 

Fotogalerie: Sochy z prachu Paul Hazelton

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

Nebyly nalezeny žádné záznamy.

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)