Schwabinger 7 - představujeme umělce: SRI MARYANTO

02.08.2016 15:28

Nová galerie představí 11. srpna na výstavě Schwabinger 7 několik mladých mnichovských malířů.

Mezi nimi také Sri Marynta (1976), indonéského rodáka a držitele několika cen za grafiku a kresbu. Maryanto od dětství dychtil po poznání, hledal chybějící sdělení a informace. Tuto touhu promítá také ve svém umění. Skrze netradiční umělecké techniky transformuje existující výrazy a nechá je mluvit vlastním jazykem.

Sri Maryanto

Celý článek zde...

Práce se dřevem a první kontakt s technikou tisku, a zejména setkání s litografií na mnichovské univerzitě, ovlivnilo jeho práci se štětcem a výrazné upozadění barevnosti. Inspirace pro Maryantovy obrazy přichází podle jeho slov sama. Ve svých obrazech přetváří vlastní vzpomínky, které jej pohání k tvorbě.

Obrazy, které vystaví v Nové galerii, a jež se úzce váží k jeho vlasti a mládí. Energické tahy doplňující pastelové, až magické barvy, vytvářejí snovou atmosféru událostí let jeho mládí a dospělosti.

Reflektuje pocit bezmoci, opovržení lidskými právy, ticho kolem probíhajících masakrů spojených s nástupem vojenské diktatury roku 1965 v kontrastu s vítězstvím demokracie, odhalení starých lží a svobody slova po převratu 1998.

Můžeme se těšit na prolínání snu a reality, které se v Maryantových obrazech mrazivě prolínají a často nás „matou“ v naší realitě. Zastaví nás a nutí k zamyšlení.

 

 

 

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

Nebyly nalezeny žádné záznamy.

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)