Když se ti jedny dveře zavřou, jinde ti jiné otevírají

21.04.2015 10:13

Korejec Choi-Jeong Hwa o sobě tvrdí, že neumí malovat, a tak své umění vytváří místo barvami na plátno tak, že sbírá nejrůznější materiál v hromadách suti a z něj pak dává dohromady gigantická umělecká díla, která většinou nějakým způsobem zasahují do okolního prostředí.

Choi-Jeong Hwa

Celý článek zde...

Zdroj obrázku: https://choijeonghwa.com/bbs/data/exhibition/2012/07/17/1136897088500500b5ea2ee.jpg

V Soulu například vytvořil obrovskou vizuální podívanou. Obklopil celou desetipatrovou budovu velkým množstvím pestrobarevných dveří, které posbíral na skládkách. Ze starého tak vytvořil nové a obyčejné, nudné budově dal zcela novou tvář. Touto velkorysou instalací umělec poukazuje na možnosti recyklace nepotřebných materiálů, ale také tímto připomíná klasické korejské přísloví: „Když se ti jedny dveře zavřou, jinde ti jiné otevírají.“.

 

Jiným počinem tohoto umělce je instalace ze spousty zakroucených barevných nafukovacích balonků, které zavěšoval do nejrůznějších interiérů, ale také do venkovního prostoru. Zábavná je také například jeho přes deset metrů vysoká věž sestavená z obřích hrnků, nebo instalace z gigantických brček ve tvaru pyramidy v městském parku. Všechny instalace, skulptury a objekty Choi-Jeong Hwaie se rozhodně vyznačují křiklavou barevností, velkorysostí, vtipem a hravostí...

Workshopy - jednodenní výtvarné kurzy - PRAHA 2, BALBÍNOVA 28 - TEL: 777 422 022

Nebyly nalezeny žádné záznamy.

Napište nám

Těšíme se na komunikaci s Vámi! :)